شهادت امام علی نمایه

هنگام سختی‌ها چه می‌توان کرد و چگونه باید بود؟ چگونه می‌توان دشواری‌های فردی و تنگناهای اجتماعی را تحمل کرد؟ خداوند یادمان داده و می‌فرماید امیدوار باید بود؛ «از رحمت خدا ناامید نمی‌شوند، مگر کافران»

به گزارش مشرق، امیرالمؤمنین علی (ع) سخنانی زیبا و ژرف درباره امید و امیدواری فرموده‌اند که دل‌ها را آرامش می‌بخشد هنگام بلا و دشواری‌ها. و چه بلایی سخت‌ترین بلاست؟ امیرالمؤمنین فرموده‌اند: «بزرگ‌ترین بلا، ناامیدی است». چند سخن گُهَربار و یک روایت دلنشین درباره امیدواری بخوانید از علی‌بن‌ابی‌طالب (ع)، محرم اسرار الله و شکافنده رازها برای مردمان.

- ناامیدی صاحب خود را می‌کشد. (غرر الحکم و درر الکلم)

- هر ناامیدی ناکام است. (غرر الحکم و درر الکلم)

- امید به رحمت خدا پیروزمندتر از امیدهای دیگر است. (غرر الحکم و درر الکلم)

- دانای به تمام معنا دانا، کسی است که مردم را از رحمت خدا ناامید نکند و از مهر او مأیوس نگرداند. (غرر الحکم و درر الکلم)

- در شگفتم از کسی که ناامید می‌شود درحالی‌که استغفار را با خود دارد. (نهج‌البلاغه)

- به‌راستی که اگر شما به خدا امید داشته باشید به آرمان‌های خویش رسیده‌اید و اگر به غیر خدا امید داشته باشید آرزوها و آرمان‌هایتان به نومیدی گراید. (غرر الحکم و درر الکلم)

امیدبخش‌ترین آیه قرآن کریم چیست؟

امیدبخش‌ترین آیه قرآن کریم

روزی علی‎(ع) رو به مردم کرد و فرمود از نظر شما کدام آیه در کتاب خداوند امیدوارکننده‎تر است. برخی گفتند آیه «مسلّماً خدا، این را که به او شرک ورزیده شود نمی‎بخشاید و غیر از آن را برای هر که بخواهد، می‎بخشاید». علی(ع) فرمود آیه نیکویی است، اما این آیه نیست.

برخی گفتند: «و هرکسی کار بدی کند، یا بر خویشتن ستم ورزد، سپس از خدا آمرزش بخواهد، خدا را آمرزنده مهربان خواهد یافت.» علی(ع) فرمود آیه نیکویی است، اما این آیه نیست.

برخی گفتند: آیه «بگو ای بندگان من که بر خویشتن زیاده ‌روی روا داشته‏‌اید از رحمت خدا نومید مشوید. در حقیقت، خدا همه گناهان را می‎آمرزد، که او خود آمرزنده مهربان است.» علی (ع) فرمود آیه نیکویی است، اما این آیه نیست.
سپس حضرت پرسیدند: آیا آیه دیگری نمی‌دانید که به نظر شما امیدوارکننده‎ترین آیات قرآن باشد؟ اصحاب گفتند نه یا امیرالمومنین، به خدا سوگند چیزی در نزد ما نیست که بخوانیم.

امام (ع) فرمود از حبیبم رسول خدا (ص) شنیدم که فرمودند امیدوارکننده‎ترین آیه در قرآن این آیه شریفه است: «و در دو طرف روز و نخستین ساعات شب نماز را برپا دار، زیرا خوبی‎ها بدی‎ها را از میان می‎‏برد. این ذکری است برای ذکرکنندگان».(آیه ۱۱۴ سوره هود). (بحارالانوار)

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • پیرو امام IR ۰۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    11 0
    ألحمدلله كما هو أهله ...
  • AF ۰۵:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    8 0
    آقا جان برای ظهور پسرت دعا کنید
  • کارمند ساده IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    2 0
    درود؛ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ طَرَفَيِ النَّهَارِ وَزُلَفًا مِنَ اللَّيْلِ ۚ إِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئَاتِ ۚ ذَٰلِكَ ذِكْرَىٰ لِلذَّاكِرِينَ و نماز را در دو طرف (اول و آخر) روز به پا دار و نیز در ساعات آغازین شب، که البته حسنات و نکوکاریها، سیّئات و بدکاریها را نابود می‌سازد، این (نماز یا این سخن که حسنات شما سیّئات را محو می‌کند) یادآوریی است برای اهل ذکر و پندی بر مردم آگاه است. شان نزول ابن مسعود گوید: مردى به زنى رسید و او را از زن مزبور خوش آمد، وى را بوسید. سپس این مرد نزد پیامبر آمد و رسول خدا صلی الله علیه و آله را از رفتار زشت خود خبر داد. این آیه نازل گردید. سپس آن مرد گفت: یا رسول اللّه این آیه فقط براى من در این مورد بخصوص نازل شده است؟ پیامبر فرمود: مربوط به تمام امت من است. ابوالیسر گوید: زنى نزد من آمد و خواست از خرماى من خریدارى کند به او گفتم من خرماى بهتر از این هم دارم که در منزل من است. اگر می‌خواهى به خانه من بیا تا به تو نشان بدهم. زن مزبور داخل خانه من شد و من او را چون زیبا بود در خانه خود بوسیدم. سپس این رفتار زشت خود را براى رسول خدا صلی الله علیه و آله گفتم. پیامبر بعد از طى طریق و راه رفتن زیاد این آیه به او نازل گردید. و نیز مانند این حدیث را علماى عامه از ابوامامة و معاذ بن جبل و ابن عباس و بریدة و دیگران نقل و روایت نموده اند، و داستان مزبور از طریق تفصیل بدین قرار است: ابوالیسر عمرو بن غزیة الانصارى مردى بود خرمافروش روزى زنى نزد وى آمد که از او خرما بخرد، ابوالیسر به آن زن گفت: خرماى بهتر از این در خانه خود دارم اگر می‌خواهى بیا و ببین سپس اگر خواستى خریدارى آن، زن قبول کرد و به خانه ابوالیسر درآمد پس از داخل شدن زن در خانه، ابوالیسر او را بغل کرد و بوسید. زن گفت: اى ابوالیسر از خدا بترس و از من دور شو، ابوالیسر از تذکر آن زن به خود آمد و به کنار رفت در حالتى که از فعل بد خود سخت نادم و پشیمان بود نزد رسول خدا صلى الله علیه و آله آمد و گفت: یا رسول اللّه اگر مردى با زنى مراوده و معاشرتى پیدا کند و او را بغل بنماید و خود را به او بچسباند ولى با وى نزدیکى و جماع نکند درباره چنین مردى چه قضاوت خواهى نمود؟ و تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل ... بدرود
  • IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    0 0
    ناامیدی یعنی بیماری کرونا و مرگ در اثر آن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس